‘Gepensioneerde’ maritiem expert Maup Hoppzak blijft als freelancer actief bij Marinco Survey BV

Op 20 september 2019 is Maup Hoppzak met pensioen gegaan, na 41,5 jaar te hebben gewerkt als maritiem (casco-)expert. Ondanks zijn pensionering blijft hij betrokken bij zijn vakgebied als consultant, arbiter (o.a. voor UNUM, ex Tamara en NAI) en gerechtelijk deskundige voor rechtbanken en arbiters. Maup is ingeschreven in het LRGD en zal cursussen hulpverlening en berging blijven geven.
Vanaf 1 oktober 2019 zal Maup Hoppzak daarnaast als freelance expert zijn diensten aanbieden binnen Marinco Survey BV, onderdeel van de V+B Group, waartoe ook Expertisebureau Verschoor & Bras BV in Rotterdam behoort.

Maup begon in 1978 als junior expert bij D. Touw Expertise- en Ingenieursbureau BV, werd in 1988 medeaandeelhouder en werd in 1995 algemeen directeur van dit bedrijf, dat vestigingen had in Rotterdam, Rotterdam-Maasvlakte, Amsterdam, Groningen en New York. In 2012 is D. Touw Expertise- en Ingenieursbureau BV samen met Binnendijk-Bree BV overgenomen door DEKRA Experts.

Maup Hoppzak is bestuurslid geweest van VESW, BCE en NIVRE, afdeling Scheepvaart en Techniek, en heeft, naast werk voor verzekeraars, diverse opdrachten uitgevoerd voor de Nederlandse overheid en de Europese Unie.