Certificering FSQS-NL

Om te voldoen aan de compliance voorwaarden van een van onze opdrachtgevende co-assuradeur heeft de V+B Group zich met succes laten certificeren volgens de FSQS-NL standaard door Hellios Information B.V.

Wij zijn zeer verheugd dat het FSQS-NL certificaat op 28 januari 2022 aan ons is uitgereikt.

FSQS-NL (Financial Services Qualification System-Netherlands) is een gemeenschap van financiële instellingen, waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen, die samenwerken om een enkele standaard overeen te komen voor het beheer van de toenemende complexiteit van informatie van derden en vierde partijen die nodig is om naleving aan te tonen aan regelgevers, beleid- en bestuur controles.

FSQS-NL is fundamenteel voor leverancierskwalificatie en compliance-aanpak, en vereenvoudigt het proces – wat betekent dat bedrijven de informatie die opdrachtgevers nodig hebben kan indienen en onderhouden via één enkel online systeem dat wordt gedeeld door financiële diensten organisaties die FSQS-NL gebruiken, zoals ABN AMRO, Nationale-Nederlanden, etc. Als FSQS-NL diensten geleverd worden aan verschillende organisaties in de financiële dienstverlening, dan hoeft de leverancier de gegevens maar één keer aan te leveren.